fbpx
Χωρίς κατηγορία
2 Μαΐου 2016
  • By .

Ημερομηνία 27/04/2016

Κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο μια Λίστα Οχημάτων που σύμφωνα με τον τίτλο αφορά “αυτοκίνητα που παρουσιάζουν προβλήματα με το Υγραέριο” .

Σε αυτή την Λίστα Οχημάτων, αναφέρονται διάφορα μοντέλο αυτοκινήτων τα οποία σύμφωνα με τον συντάκτη της Λίστας, παρουσιάζουν προβλήματα μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα, όταν μετατραπούν σε Υγραεριοκίνητα. Ο ίδιος ο συντάκτης μάλιστα, σπεύδει να “προειδοποιήσει“ τους αναγνώστες με πιθανές λύσεις που προτείνει ώστε να “καθυστερήσει” τα προβλήματα που εμφανίζονται.

Για όποιον γνωρίζει τι πραγματικά αφορά η Υγραεριοκίνηση, αυτή η Λίστα προκαλεί μονάχα γέλια.

Και ο λόγος είναι απλός:

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Υγραεριοκίνηση είναι μια πολύ σοβαρή επέμβαση πάνω στον Κινητήρα, δηλαδή στην ”καρδιά” του οχήματος. Όλοι οι Κινητήρες δεν είναι ίδιοι. Διαθέτουν διαφορετικές προδιαγραφές, διαφορετικές απαιτήσεις.

Οι κορυφαίοι Οίκοι Υγραεριοκίνησης, απαντώντας σε αυτή την ποικιλομορφία Κινητήρων, διαθέτουν μια εξίσου μεγάλη Ποικιλία Συσκευών Υγραεριοκίνησης. Για κάθε τύπο Κινητήρα δηλαδή, διαθέτουν και μια συγκεκριμένη Τεχνική Πρόταση, μια συγκεκριμένη Συσκευή Υγραεριοκίνηση, η οποία θα καλύπτει πλήρως τις ιδιαίτερες προδιαγραφές και ξεχωριστές απαιτήσεις που έχει ο Κινητήρας που μας ενδιαφέρει.

Όπως δηλαδή υπάρχουν διαφορετικοί Κινητήρες, έτσι υπάρχουν και διαφορετικές Συσκευές Υγραεριοκίνησης, κατάλληλες η κάθε μία για να καλύπτει τις προδιαγραφές συγκεκριμένων Κινητήρων.

Αυτό στην ουσία σημαίνει πως δεν υπάρχει “απαγορευμένο αυτοκίνητο για την Υγραεριοκίνηση”, αλλά αντίθετα, υπάρχει “για κάθε τύπο Κινητήρα, η κατάλληλη Συσκευή Υγραεριοκίνησης”.

Στην Υγραεριοκίνηση, οφείλει ο Επαγγελματίας Εγκαταστάτης να επιλέγει την κατάλληλη Συσκευή για κάθε τύπο Κινητήρα. Στην ουσία, το ποιά Συσκευή θα τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο, δεν το επιλέγει ούτε ο ιδιοκτήτης (ο οποίος συνήθως επιλέγει το “πιο φθηνό”) ούτε ο Εγκαταστάτης – το τι συσκευή θα τοποθετηθεί, το επιλέγει ο Κινητήρας του Οχήματος.

Αν ο εκάστοτε Επαγγελματίας Εγκαταστάτης, κάνει μια Τεχνική Προσέγγιση σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, επιλέγοντας όχι απλά την Συσκευή που θέλει ο ίδιος να προωθήσει, ούτε την Συσκευή που επιλέγει ο πελάτης του ως “φθηνότερη”, αλλά επιλέγοντας την Συσκευή που καλύπτει τις Προδιαγραφές του Κινητήρα που φέρει το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, τότε η μετατροπή του οχήματος σε Υγραεριοκίνητο δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές:

Ένας Εγκαταστάτης Συσκευών Υγραεριοκίνησης, που ενεργεί κατά αυτόν τον τρόπο, επιλέγοντας δηλαδή την κατάλληλη Συσκευή βάση του Κινητήρα που έχει κάθε φορά μπροστά του, δεν θα διστάσει να παρέχει Γραπτή Εγγύηση για τον Κινητήρα και τα Μηχανικά Μέρη του Κινητήρα. Διότι θα γνωρίζει εξ’ αρχής, πως η Συσκευή που θα τοποθετηθεί, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του συγκεκριμένου Κινητήρα.

Σε κάθε περίπτωση που η επιλογή της Συσκευής δεν θα γίνει με το κριτήριο της Τεχνικής Προσέγγισης, αλλά με άλλα κριτήρια (πχ φθηνότερης συσκευής ή πιο εύκολης στην εγκατάσταση), ο ”επαγγελματίας” δεν θα παρέχει Εγγύηση για τον Κινητήρα. Διότι θα γνωρίζει εξ’ αρχής πως η συσκευή που θα τοποθετήσει δεν μπορεί να καλύψει τις προδιαγραφές του Κινητήρα.

Ένας λοιπόν απλός τρόπος για τους Καταναλωτές, για να γνωρίζουν αν η Πρόταση του κάθε Εγκαταστάτη είναι Αξιόπιστη ή όχι, είναι το κριτήριο της Γραπτής Εγγύησης.

Αν μια Πρόταση για μετατροπή του αυτοκινήτου μας σε Υγραεριοκίνητο, δεν συνοδεύεται από Γραπτή Εγγύηση και για τον Κινητήρα, τότε σαφώς αυτή η πρόταση δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη και ολοκληρωμένη.

Από την άλλη, αν ο Εγκαταστάτης παρέχει Γραπτή Εγγύηση και για την Καλή Λειτουργία του Κινητήρα, τότε σαφώς η πρόταση αυτή είναι Αξιόπιστη και Διασφαλισμένη. Ο Εγκαταστάτης μπορεί να διασφαλίσει γραπτώς, πως η μετατροπή που έχει γίνει καλύπτει πλήρως και σε όλο το φάσμα λειτουργίας του Κινητήρα, τις ιδιαίτερε προδιαγραφές και απαιτήσεις του οχήματος.

GAS THEODOROU & Δίκτυο GAS SERVICE

Στο Δίκτυο GAS SERVICE, έχουμε επιλέξει εδώ και χρόνια να τοποθετούμε κατά αποκλειστικότητα τις Κορυφαίες Συσκευές ZAVOLI pure technology. Ο ιταλικός κολοσσός Αεριοκίνησης ZAVOLI pure technology, ανήκει στον Όμιλο M.T.M. και αποτελεί το Τεχνικό Τμήμα του Ομίλου. Διαθέτει για κάθε Τύπο Κινητήρα, συγκεκριμένη Πρόταση τόσο όσο αφορά την Συσκευή που πρέπει να τοποθετηθεί, όσο και την Εγκατάσταση και Ρύθμιση που πρέπει να γίνει. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρία ZAVOLI pure technology, διαθέτει Συσκευές Υγραεριοκίνησης για όλους τους τύπους κινητήρων, δίνοντας την δυνατότητα σε εξοικονόμησης που η Υγραεριοκίνηση παρέχει στους κάτοχους κάθε μάρκας και τύπου αυτοκινήτου.

Για αυτό το λόγο, αλλά και μέσω της υψηλής κατάρτισης των Μηχανικών των Συνεργείων GAS SERVICE, η εταιρία μας παρέχει Γραπτή Εγγύηση δύο (2) ετών ή 100.000χλμ η οποία δεν καλύπτει μόνο τα Εξαρτήματα της Συσκευής, αλλά καλύπτει κυρίως και την Καλή Λειτουργία του Κινητήρα.

Επισκεφτείτε το πλησιέστερο GAS SERVICE της περιοχής σας, και ζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το δικό σας αυτοκίνητο.