Ακολουθήστε μας
dexamenes cng

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της μετατροπής ενός οχήματος σε Φυσικό Αέριο Κίνησης (CNG) είναι το θέμα της Δεξαμενής Καυσίμου.

Εν αντιθέσει με τις Δεξαμενές Υγραεριοκίνησης, οι οποίες διατίθενται σε δύο (2) τύπους , κυλινδρική για το χώρο των αποσκευών και στρόγγυλη για το χώρο της ρεζέρβας, οι Δεξαμενές CNG διατίθενται αποκλειστικά σε κυλινδρικού τύπου.

Αυτό οφείλεται στις υψηλότερες πιέσεις στις οποίες δουλεύει το Φυσικό Αέριο, απαγορεύοντας την αποθήκευσή του σε Δεξαμενές άλλο σχήματος.

Οι υψηλές Πιέσεις λειτουργίας του Φυσικού Αερίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι Δεξαμενές CNG να είναι ογκώδεις χαρίζοντας παράλληλα μικρή αυτονομία.

cng dexameni

Η εταιρία GAS THEODOROU διαθέτει μια μεγάλη γκάμα Δεξαμενών Φυσικού Αερίου Κίνησης (CNG), για να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες χρήσεως κάθε οχήματος.
Διατίθενται Δεξαμενές δύο (2) Τύπων:
Οι Τύπου-1 Δεξαμενές,
είναι από χάλυβα (σίδηρο) και οι Τύπου-4 που αφορά Δεξαμενές από ανθρακονήματα (ελαφριού τύπου).
Οι Τύπου-4 Δεξαμενές, είναι ελαφριού τύπου, σχεδόν 1/3 του βάρους της αντίστοιχης (σε όγκο) Δεξαμενής Τύπου-1 και επιλέγεται κυρίως για οχήματα που επιδιώκουν να μην επιβαρυνθεί το αυτοκίνητο με το επιπρόσθετο βάρος των Δεξαμενών Τύπου-1.
Διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία Δεξαμενών Τύπου-1 & Τύπου-4, ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις κάθε οχήματος.

Στον παρακάτω Πίνακα, παρατίθεται αναλυτικά ο Τύπος (Τύπου-1 ή Τύπου-4), η διάσταση (διάμετρος x μήκος σε mm), η χωρητικότητα (σε κιλά Καυσίμου) και το βάρος έκαστης επιλογής.

Τύπος Δεξαμενής CNG

Οι Διαστάσεις συμπεριλαμβάνουν και την Βαλβίδα (Αυτόματη).
Για τον καλύτερο υπολογισμό έκαστης αυτονομίας, σας ενημερώνουμε πως 1 kg CNG = 1,7lt βενζίνης.

Τοποθέτηση Δεξαμενών CNG

Οι Δεξαμενές CNG τοποθετούνται στο χώρο Αποσκευών ή Φόρτωσης έκαστου οχήματος. Παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης περισσοτέρων της μίας Δεξαμενής, σε περιπτώσεις που το όχημα απαιτεί μεγαλύτερη αυτονομία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Δεξαμενές τοποθετούνται είτε κατακόρυφα είτε σε συστοιχία (η μία δίπλα από την άλλη).

Τοποθέτηση Δεξαμενής T1 10,5kg σε Alfa Romeo

Δεξαμενές CNG T1 10,5kg

Τοποθέτηση δύο (2) Δεξαμενών κατακόρυφα

Δεξαμενές CNG

Τοποθέτηση δύο (2) Δεξαμενών T1 6kg + 7kg σε Audi A4

Δεξαμενές CNG T1

Τοποθέτηση Δεξαμενή Τ1 10,5kg σε BMW X3

Τοποθέτηση Δεξαμενής CNG Τ1

Τοποθέτηση τεσσάρων (4) Δεξαμενών σε συστοιχία.

Δεξαμενές CNG

Τοποθέτηση Δεξαμενής Τ4 σε BMW X3

Δεξαμενές CNG Τ4

Ασφάλεια Δεξαμενών CNG

Όλες οι Δεξαμενές CNG που χρησιμοποιούνται και διατίθενται από την GAS THEODOROU και το Δίκτυο GAS SERVICE, πληρούν τις προδιαγραφές Ασφαλείας σύμφωνα με το Πρότυπο R110 της Ευρωπαϊκής (και βεβαίως Ελληνικής) Νομοθεσίας.
Οι Δεξαμενές CNG είναι πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς για τους επιβάτες των οχημάτων, εφόσον καλύπτουν προδιαγραφές ασφαλείας 300bar πίεσης.

Παρατίθεται φωτογραφία από πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα (καλοκαίρι 2018), όπου αυτοκίνητο με Δεξαμενή Φυσικού Αερίου από την GAS THEODOROU, καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά φαίνεται η Δεξαμενή CNG να έχει παραμείνει ανέπαφη, αντέχοντες πολύ υψηλές θερμοκρασίες που προήλθαν και από την έκρηξη του ντεπόζιτου της βενζίνης του αυτοκινήτου.

Ασφάλεια Δεξαμενών CNGi-2
Ασφάλεια Δεξαμενών CNG-1

Διάρκεια Χρήσης – Αντικατάσταση Δεξαμενής
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή (και βεβαίως Ελληνική) Νομοθεσία, η διάρκεια ζωής των Δεξαμενών CNG είναι είκοσι (20) έτη, εφόσον τηρούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι που ορίζει η ίδια νομοθεσία.

Με την πάροδο των είκοσι ετών, η Δεξαμενή πρέπει να αντικατασταθεί από νεότερη, και η παλαιά ανακυκλώνεται.

Στήριξη Δεξαμενής
Η Δεξαμενή τοποθετείται σε Ειδική μεταλλική Βάση Στήριξης και συσφίγγεται με Ειδικούς Ιμάντες ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς σε περιπτώσεις σύγκρουσης ή ανατροπής του οχήματος. Οι Δεξαμενές Τύπου-1 Ειδικοί χαλύβδινοι Ιμάντες ενώ στις Δεξαμενές Τύπου-4 χρησιμοποιούνται Ειδικοί Σιδερένιοι Απορροφητικοί Ιμάντες εργοστασιακά τοποθετημένοι στην Ειδική Βάση.

Στήριξη Δεξαμενής CNG-1
Στήριξη Δεξαμενής CNG-2
Στήριξη Δεξαμενής CNG-3

προσφορα υγραεριοκινηση

ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ